Ana Sayfa
Duyurular
84. Ölüm Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy Anıldı
84. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

84. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

      İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 84. yılında Ozanlar Anadolu Lisesi’nin düzenlediği çevrim içi gerçekleştirilen konferans ile anıldı. Ozanlar Anadolu Lisesi Müdürü Recep Sarıhan’ın organize ettiği konferansın konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Mehmet Özdemir idi. Özdemir, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını farklı açılardan ele aldığı, tarihi belge ve bilgilerin yer verildiği konferans yaklaşık iki saat sürdü.

        Özdemir, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmamış resmi kayıt ve tanıklıklarla ele aldığı konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Özellikle Sakarya Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olup Kastamonu, Van, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Muş, Gaziantep gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde öğretmenlik vazifesini yerine getiren öğretmenlerin renk kattığı konferansa okul yöneticileri, öğretmen adayları, üniversite ve lise öğrencileri önemli katkılar sundu.

        Son bölümünde katılımcılardan gelen soruların cevaplandırıldığı konferans, dinleyicilerden gelen görüş ve yeni konferans talepleri ile birlikte sonlandırıldı. Dinleyicilerden gelen yeni talepler üzerine konuşan Dr. Mehmet Özdemir, TBMM tarafından 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” ilan edildiğini vurguladı ve imkânlar dâhilinde 2021 yılı içerisinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yeni konferans ve programların düzenlenebileceği temennisini dinleyicileriyle paylaştı.